Wiosna naprawdę nadeszła. Po świętach Paschy i Wielkanocy, które odbędą się w tym tygodniu, nadszedł czas, aby ponownie odkryć niektóre z niesamowitych produktów, których szczyt przypada na miesiące kwiecień, maj i czerwiec. Te 7 wiosennych owoców i warzyw jest nie tylko pysznych, ale także korzystnych dla Ciebie . ... i dla Twojego wzroku. Oto kilka przepisów, które możesz wypróbować i cieszyć się obfitością wiosny. Niektóre z nich zawierają nawet więcej niż jeden z siedmiu wymienionych poniżej owoców i warzyw.
Morele - morele powinny być jędrne, ale nie twarde, o przyjemnym owocowym zapachu po powąchaniu. Najlepiej kupować je lokalnie, aby nie były zbierane zbyt wcześnie i miały słodki smak dojrzewających owoców.
Smoothie śniadaniowe morela i pomarańcza z Eye Cook Fundacji Discovery Eye
Pikantne skrzydełka more lowe z Food & Wine
Świeży chutney morelowy z Cooking Light
Tagine z kurczaka z morelami i migdałami z Gourmet
Szparagi - szukaj jędrnych łodyg, od czubków aż do podstawy łodygi. Po zebraniu szparagi szybko się psują, więc aby zachować ich świeżość i wartości odżywcze, przechowuj je w chłodnym miejscu.
Sałatka ze szparagamii truskawkami z programu Eye Cook Fundacji Discovery Eye
Szparagi z rukwią wodną i ziemniakami zbrązowym masłem - Food & Wine
Grillowane szparagi z winegretem kaparowym - Cooking Light
Pizza z francuskiego chleba z szparagami, pomidorami i czerwoną papryką - Mayo Clinic
Czereśnie - najlepsze czereśnie mają średnicę co najmniej 1 cm, są dorodne, jędrne i mają intensywny kolor.
Cherry Pie z Cooking Light
Cherry Tortoni z Gourmet
Tarta wi śniowa z Bon Appétit
Łatwe ciasteczka z migdałami i suszonymi wiśniami - Discovery Eye Foundation's Eye Cook
Fava Beans - Młode fasolki fava mogą być łuskane i spożywane na surowo lub po ugotowaniu, ale bardziej dojrzałe favas muszą być łuskane i obrane, ponieważ ich skórki są zbyt twarde do jedzenia.
Quinoa Salad with Grilled Scallions, Favas & Dates from Food& Wine
Filet Mignon w plastrach z fasolką szparagową, rzodkiewką i sosem musztardowym z Bon Appétit
Crostini zrukoli i bobu z Gourmet
Zielony groszek - Świeży zielony groszek to groszek cukrowy, groszek śnieżny i groszek zielony. Szukaj jasnozielonych strączków, które są jędrne.
Fava, Sweet Pea & Sugar Snap Salad z Cooking Light
Łosoś z glazurą ze słodkiego chili, groszkiem cukrowym i wąsami grochu z Bon Appétit
Sałatka z truskawek, migdałów i groszku z Bon Appétit
Truskawki - aby uzyskać najlepszy smak, najlepiej szukać truskawek uprawianych blisko domu, ponieważ istnieje większe prawdopodobieństwo, że będą świeże i nie zostaną uszkodzone podczas transportu. Powinny być puszyste, jędrne, dobrze uformowane i jednolicie wybarwione.
Chlebek herbaciany zmarchewką i truskawkami z programu Eye Cook Fundacji Discovery Eye
Truskawki Romanoff z Cooking Light
Crepes z truskawkami i serem śmietankowym z Mayo Clinic
Różowy grejpfrut, truskawki i granita z szampana BonAppétit
Rukiewwodna - szukaj liści o jednolitej ciemnozielonej barwie i wąchaj je, aby poczuć świeży, korzenny zapach. Rukiew wodna ma krótki okres przydatności do spożycia i powinna być przechowywana w plastikowej torbie w lodówce nie dłużej niż przez trzy dni.
Sałatka z rukwi wodnej, pomarańczy i awokado - Gourmet
Sałatka z rukwi wodnej z sosemVerjus Vinaigrette z Food & Wine
Sałatka z rukwi wodnej z mahimahi z Cooking Light
Oto kilka wspaniałych sposobów na cieszenie się tym, co wiosna ma do zaoferowania. Czy macie jakieś wiosenne przepisy, którymi chcielibyście się podzielić?
3/31/15
Susan DeRemer, CFRE
Wiceprezes ds. rozwoju
FundacjiOdkryjmy
Oczy