ul. Kochanowskiego 5, 00-485 Warszawa 503-150-577 kontakt@mt-software.pl

Fasola fava

Wiosna naprawdę nadeszła. Po świętach Paschy i Wielkanocy, które odbędą się w tym tygodniu, nadszedł czas, aby ponownie odkryć niektóre z niesamowitych produktów, których szczyt przypada na miesiące kwiecień, maj i czerwiec. Te 7 wiosennych owoców i warzyw jest nie tylko pysznych, ale także korzystnych dla Ciebie . ... i dla Twojego wzroku. Oto kilka przepisów, które możesz wypróbować i cieszyć się obfitością wiosny. Niektóre z nich zawierają nawet więcej niż jeden z siedmiu wymienionych poniżej owoców i warzyw.

Morele - morele powinny być jędrne, ale nie twarde, o przyjemnym owocowym zapachu po powąchaniu. Najlepiej kupować je lokalnie, aby nie były zbierane zbyt wcześnie i miały słodki smak dojrzewających owoców.

Smoothie śniadaniowe morela i pomarańcza z Eye Cook Fundacji Discovery Eye

Pikantne skrzydełka more lowe z Food & Wine

Świeży chutney morelowy z Cooking Light

Tagine z kurczaka z morelami i migdałami z Gourmet

Szparagi - szukaj jędrnych łodyg, od czubków aż do podstawy łodygi. Po zebraniu szparagi szybko się psują, więc aby zachować ich świeżość i wartości odżywcze, przechowuj je w chłodnym miejscu.

Sałatka ze szparagamii truskawkami z programu Eye Cook Fundacji Discovery Eye

Szparagi z rukwią wodną i ziemniakami zbrązowym masłem - Food & Wine

Grillowane szparagi z winegretem kaparowym - Cooking Light

Pizza z francuskiego chleba z szparagami, pomidorami i czerwoną papryką - Mayo Clinic

Czereśnie - najlepsze czereśnie mają średnicę co najmniej 1 cm, są dorodne, jędrne i mają intensywny kolor.

Cherry Pie z Cooking Light

Cherry Tortoni z Gourmet

Tarta wi śniowa z Bon Appétit

Łatwe ciasteczka z migdałami i suszonymi wiśniami - Discovery Eye Foundation's Eye Cook

Fava Beans - Młode fasolki fava mogą być łuskane i spożywane na surowo lub po ugotowaniu, ale bardziej dojrzałe favas muszą być łuskane i obrane, ponieważ ich skórki są zbyt twarde do jedzenia.

Quinoa Salad with Grilled Scallions, Favas & Dates from Food& Wine

Filet Mignon w plastrach z fasolką szparagową, rzodkiewką i sosem musztardowym z Bon Appétit

Crostini zrukoli i bobu z Gourmet

Zielony groszek - Świeży zielony groszek to groszek cukrowy, groszek śnieżny i groszek zielony. Szukaj jasnozielonych strączków, które są jędrne.

Fava, Sweet Pea & Sugar Snap Salad z Cooking Light

Łosoś z glazurą ze słodkiego chili, groszkiem cukrowym i wąsami grochu z Bon Appétit

Sałatka z truskawek, migdałów i groszku z Bon Appétit

Truskawki - aby uzyskać najlepszy smak, najlepiej szukać truskawek uprawianych blisko domu, ponieważ istnieje większe prawdopodobieństwo, że będą świeże i nie zostaną uszkodzone podczas transportu. Powinny być puszyste, jędrne, dobrze uformowane i jednolicie wybarwione.

Chlebek herbaciany zmarchewką i truskawkami z programu Eye Cook Fundacji Discovery Eye

Truskawki Romanoff z Cooking Light

Crepes z truskawkami i serem śmietankowym z Mayo Clinic

Różowy grejpfrut, truskawki i granita z szampana BonAppétit

Rukiewwodna - szukaj liści o jednolitej ciemnozielonej barwie i wąchaj je, aby poczuć świeży, korzenny zapach. Rukiew wodna ma krótki okres przydatności do spożycia i powinna być przechowywana w plastikowej torbie w lodówce nie dłużej niż przez trzy dni.

Sałatka z rukwi wodnej, pomarańczy i awokado - Gourmet

Sałatka z rukwi wodnej z sosemVerjus Vinaigrette z Food & Wine

Sałatka z rukwi wodnej z mahimahi z Cooking Light

Oto kilka wspaniałych sposobów na cieszenie się tym, co wiosna ma do zaoferowania. Czy macie jakieś wiosenne przepisy, którymi chcielibyście się podzielić?

3/31/15


Susan DeRemer, CFRE
Wiceprezes ds. rozwoju
Fundacji
Odkryjmy
Oczy